Kickboksen

Kickboksen Leeuwarden

Kickboksen jeugd 12-18 jaar

Kickboksen in Leeuwarden! Een super sport om in top conditie te komen. Daarnaast levert het ook een grote bijdrage aan het zelfvertrouwen doordat je weerbaar wordt en jezelf leert verdedigen. Iedereen (van 12 tot 18 jaar) is van harte welkom.

De lessen kickboksen voor jeugd, elke zaterdag 10:30-12:15 uur. De groep van 10:30-11:30 is voor gevorderden, de groep van 11:30-12:15 is voor beginners die nog geen ervaring hebben met kickboksen. De lessen worden verzorgd door Monique Westerhof die al 12 jaar actief is als kickboksdocente in Leeuwarden.

 

Kom gerust een keer langs bij Sportschool de Leeuw in Leeuwarden voor een proefles kickboksen.

Wat is Kickboksen?

Kickboksen is ontstaan in Japan en de Verenigde Staten en is een combinatie van verschillende vechtsporten, waaronder karate, taekwondo, boksen en muay thai. Kickboksen is voornamelijk gericht op techniek, snelheid en precisie, waarbij de nadruk ligt op kicks en punches.

Tijdens de lessen komen de technieken van Kickboksen aan bod en zal er flink gewerkt worden aan de conditie. 

Wat heb je nodig voor kickboksen?

-Bokshandschoenen
-Scheenbeschermers

Alle materialen zijn bij Sportschool de Leeuw verkrijgbaar.

 

Examen

Bij kickboksen zijn er examens waarbij je de geleerde trappen en stoten laat zien aan familie en vrienden. Als je het examen hebt gehaald kan je door naar het volgende ‘level. Bij elk level zijn er meer vereisten en dient te sporten meer te kennen en kunnen.