Over onze sportschool

Algemeen

Sportschool de Leeuw is al sinds 1960 actief in Leeuwarden.

Door een enthousiaste en deskundige aanpak is onze sportschool uitgegroeid tot een sportschool waarin wij een scala aan fit- en vechtsport mogelijkheden voor elke leeftijdsgroep kunnen aanbieden. Een unieke gelegenheid voor iedereen die extra veel plezier wil beleven aan sport, bewegen en ontspanning.

Onze sportschool ademt een vriendelijke, gezellige sfeer uit. We beschikken over 4 sportzalen, waarvan er 1 is ingericht als fitnesszaal. Na de sportlessen kunt u bijkomen van de inspanningen in onze centraal gelegen kantine of bij mooi weer op ons terras.

Onze locatie is zeer goed. Dicht bij het centrum van Leeuwarden, goed bereikbaar met het openbaar vervoer en een direct aan het sportschool grenzend ruim parkeerterrein.

Geschiedenis

Johan de Leeuw

Na het afronden van sportopleiding CIOS in Overveen startte Johan de Leeuw (Zwart-wit foto) in 1960 Sportschool De Leeuw op het adres Achter de Hoven 74. Dat pand bestaat niet meer. Vanwege de beoogde doortrekking van de Kanaalstraat -die uiteindelijk niet werd gerealiseerd -moest De Leeuw in 1972 zijn pand verlaten. Gelukkig vond hij een nieuwe stek aan de Oostergrachtswal. Hier zit de Sportschool tot op de dag van vandaag.

Inno de Leeuw

Inno volgde de CIOS opleiding, in Heerenveen. In 1991 nam hij de sportschool over van zijn vader. Er vond belangrijke uitbreiding plaats met nieuwe sporten waar veel vraag naar was. Naar het uit de VS overgewaaide fitness en aerobics was enorm. Met judo en karate weten Johan en Inno leuke successen te boeken. Zo was wereldkampioen karate Raymond Snel een leerling en later leraar bij De Leeuw. Ook landelijke toppers als Hendry Thamrin en judoka’s Miranda Wolfslag en Bianca Lyon kwamen voort uit de school van De Leeuw.

Jelte de Leeuw

Voltooide de ALO opleiding in 2017.

27 jaar jong maar al jaren docent judo, vecht- en fitsporten. Sinds 2019 ‘volle bak’ werkzaam in de sportschool. Jelte heeft een groot hart voor sport en mensen en zal als 3e generatie de Leeuw een mooie toekomst bouwen! 

 

De filosofie

De familie De Leeuw heeft een eigen sportfilosofie: iedereen moet mee kunnen doen. Het moet persoonlijk en gezellig zijn in de sportschool, wij kennen de mensen persoonlijk en noemen ze bij de naam. Bij sport moet je je thuis voelen en bij ons is iedereen welkom. Sportschool de Leeuw is een familiebedrijf en ademt ook die sfeer. 

Wij werken samen met:
Familie de Leeuw Judo zwarte band